fredag 11 mars 2011

Slutspelskappvändarkrönika del 2

Dags att börja planera semestern Skellefteå

Ett tungt, defensivt och rutinerat lag.
Ett ungt, offensivt och naivt lag.
Och i gårdagens match visade det sig vilket av dem som är byggt för slutspel.
Och nej.
Det är inte Skellefteå.

Igår avgjordes matchserien, det finns inte en chans att Skellefteå hämtar sig efter den här förlusten. Och för Linköping ligger vägen till SM-guld helt öppen.

Linköping visade att slutspel kräver tyngd, elakheter och inställning.
Inte flippass, cirkelåkningar och indianare.
Skellefteås ungdomar som under säsongen fått så mycket beröm fortsatte nog att imponera på sina unga, modebloggande fans. Men denna gång var det inte spelet som fick tjejerna att sucka trånande, utan handväskorna som Rundblad och Co höll i ett krampaktigt grepp framför eget mål.

Majesky skadad. Kapten Warg skadad. Koistinen satt på Finlandsfärjan med enkel biljett. Och nu fick även Lehtonen kliva av. Den sistnämda kommer inte saknas i egen zon där han varit frånvarande hela säsongen, men offensivt är det givetvis ett enormt avbräck.

Nu krävs det ett mirakel för att Skellefteå ska ta sig till semifinal.

Tillsist: Pitesonen Stefan Johansson satte spiken i kistan när han pricksköt in 3-0 för AIK i andra matchen mot storfavoriten HV71. Stefan som för bara tre-fyra säsonger sedan huserade i seriepyramidens tredje byggsten har gjort en sagoresa precis som hela laget AIK. Stefan skulle givetvis vara en drömspelare för PHC att få hem och bygga en femma med hemvändare runt.

Inga kommentarer: