torsdag 20 januari 2011

Nu behöver man inte gå över till grannen och låna socker längre

Läste för en tid sedan den här artikeln om en ny religös rörelse som riktar sig till ungdomar. Under parollen "Du är inte bara elev på din skola - du är också missionär" försöker de värva medlemmar på skolor runt om i landet.

Om ni inte orkar läsa hela så kommer här ett väldigt intressant stycke:

100 mil söderut har sistaårseleven Martin Hermansson startat en Ny Generation-grupp på Göteborgsregionens tekniska gymnasium i Torslanda.
- Vi bakade och delade ut 200 semlor i anslutning till semmeldagen. De flesta på skolan blev glada. Och vi känner att vi inte är ensamma i detta utan att vi får hjälp. Ta en sådan konkret sak som att vi hade köpt för lite grädde. Vi räknade ut att det skulle bli 0,3 deciliter per semla så vi bad till Gud att det skulle räcka. Det gjorde det och vi som var där är rätt säkra på att vi la på mer än 0,3 deciliter, berättar han.

Det Martin säger här är alltså att denna Gud helt enkelt, som direkt svar på deras bön, ökade mängden grädde de hade tillgänglig.

Förutom att detta givetvis är i strid med alla kända fysikaliska lagar och går emot allt vad logiskt tänkande heter så har väl en eventuell Gud viktigare saker för sig än att se till att ett gäng välkammade söndagsskoleelever lyckas i köket.

Men det är kanske därför världen ser ut som den gör, felprioriteringar av gud.

Inga kommentarer: