Med rosor på kinden och solsken i blick begav jag mig idag tillsammans fotograf Greta till Vegard för att dra igång höstens ölbryggningsprojekt.
-Här är ölsatsen!, skrek Vegard upphetsat.
Eller jag tror i alla fall det, norska är fan ingen lek att förstå.
Botaniseringen fortsatte med att jag bläddrade igenom loggboken. I den ska OG, SG och tillslut FG noteras. Det där är förkortningar som vi i branschen använder, orkar inte förklara dem.
-Kolla jag kör en dubbelpipa!, hojtade jag åt Greta som gjorde det hon var tillsagd att göra.
Men vi blev snabbt allvarliga igen. Det är faktiskt ingen lek det här. Vi slarvläste instruktionerna en gång, sedan kände vi oss redo för hetluften.
Det är väldigt viktigt att ha rätt temperatur på bryggningen, dvs 21 - 27 grader. För att få till mixen av varmt och kallt vatten gjorde vi först en så kallad "Wet Run" utan att blanda i ingredienserna.
-Akkurat, svarade Vegard
Imorgon: Skarpt läge
4 kommentarer:
hyr ni Berns på realesefesten? / Wirr
Rytet.
när får man lägga en beställning?
Är inte kaxig nog att sälja förköp.
Skicka en kommentar