torsdag 18 augusti 2011

Sommarsammanfattning del 2

Det här är inte helt kronologiskt korrekt, men glömde att redogöra för midsommarfirandet. (Har iofs varit och snuddat vid ämnet tidigare). Aftonen tillbringades hur som haver på Fårön i bastu och badtunna samt drickandes. Det hela var mycket trevligt tills Lyckselebon Danger Dave hävdade att man skulle ha kanel och socker till pinnbröd. Har ni hört nått så tokigt nån gång? Kanel och socker! Till pinnbröd! Dåre.

Tillbaka till tidslinjen. Helgen före helgen före PDOL så fick vi återigen festa i Kåken. Huset som en gång var Pite Taxis största inkomstkälla för numera en tynande tillvaro, även om det verkar vakna till liv lite i och med Nyberg Jrs inträde i Wää´s gamla verkstad.

Efter förkåkandet begav vi oss till "Häjn i parken" och kikade på J-Phats sidoprojekt Sunny Liston (förutom Nicke som ägnade kvällen åt att snacka jobb och välta cyklar). Om ni har missat Sunny Liston så ska ni genast kolla in dom här och här. Sen så kommer det eventuellt att finnas en singel att köpa lagom till julhandeln.

Följande helg var det dags för vår favoritmensbloggerska Cia att äkta sin övermänniska till fästman Johan. På grund av min ringa längd samt det faktum att jag höll på att avlida av värmeslag så såg jag inte så mycket av själva vigseln, men jag hörde att bägge tackade ja till prästens erbjudande. Efterföljande middag och fest var otroligt trevlig. Jag placerades mitt emot Uppsalaprofilen, tillika demonbloggerskan, Maria Thuré (Uppsalas svar på Carrie Bradshaw, för att använda hennes egna ord) och hon bevisade att bara för att man kommer från en storstad så betyder inte det att man kan föra sig bland folk.

PDOL följde på det. Helgen då Piteå får Ibiza att framstå som ett familjevänligt ställe fyllt med god smak. Och som vanligt var det en av sommarens höjdpunkter. På förfesten övade föredetta festivalgeneral Jan på sitt standardsvar på frågan "jobbar du här?".

Det var även under PDOL-helgen som plankning och uggling kom till byn. Här demonstreras det senare mycket fint av John Lind. Både plankning och uggling får dock räknas som passé efter Totemandets intåg, men mer om det i ett senare inlägg.

Inga kommentarer: